To banker som tilbyr usikrede lån

Det blir stadig flere aktører på det norske markedet for privatlån. Derfor kan det være utfordrende å velge hvor man skal søke om finansiering. Vi har sett nærmere på to banker som tilbyr gunstige vilkår.

Søke om usikret lån.

Easybank – nettbasert sparebank med gode tilbud

I 2003 ble finansselskapet Verdibanken etablert, og hadde banklisens frem til 2016. Da skiftet selskapet navn og heter nå Easybank. Fra 2016 av ble fokuset satt på forbrukerfinansiering. I tillegg tilbys andre typer finansiering som kan være av interesse for mange. Easybank opererer nærmest som en nettbasert sparebank, med de fleste produkter som du finner hos for eksempel Sbanken. Det mest markante unntaket er at Easybank ikke tilbyr boliglån.

Du kan opprette ulike typer sparekontoer eller brukskonto i Easybank, med tilhørende bankkort. På lånesiden tilbyr banken finansiering av kjøretøy med og uten sikkerhet, kontokreditt, samt et av markedets mest populære forbrukslån uten sikkerhet.

Betingelsene på forbrukslånet er følgende:

 • Forbrukslån mellom 10 000 og 500 000 kroner
 • Nominelle renter fra 7,49%
 • Etableringsgebyr på 995 kroner
 • Terminomkostninger på 35/95 kroner (med/uten avtalegiro)
 • Nedbetalingstid for vanlig utbetalt lån er inntil 5 år
 • Lånetid for lån til refinansiering er inntil 15 år
 • Mulighet for betalingsfrie måneder

Kravene Easybank stiller til låntakeren er at du må være over 23 år og ha fast inntekt. Inntekten og din økonomiske situasjon vil innvirke på hvor stort lån du kan få, og rentebetingelsene. Du må ha norsk personnummer, ha betalt skatt i Norge i minst 3 år, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Få de beste rentene.

Monobank – tilbyr forbrukslån og kredittkort

Monobank er enda en norskeid aktør som fikk konsesjon til å drive bankvirksomhet i 2015. Samme år begynte de å lansere sine tilbud på privatmarkedet. Selskapet har siden det blitt notert på Oslo Børs. Eierne bak Monobank satser friskt, og har begynt å utvide virksomheten blant annet i Finland. Denne banken tilbyr høyrentekonto, to forskjellige kredittkort (Monocard og Widerøe-kortet), og mobilbetaling, i tillegg til forbrukslån uten sikkerhet. På bankens nettside kan det se ut som om de tilbyr fire forskjellige lån, men dette er egentlig samme lån med forskjellige navn.

Betingelsene på forbrukslånet til Monobank er følgende:

 • Forbrukslån mellom 10 000 og 500 000 kroner
 • Nominelle renter fra 7,90%
 • Etableringsgebyr på 450 eller 950 kroner for lån over/under 25 000 kroner
 • Terminomkostninger på 40 kroner uansett lånestørrelse
 • Nedbetalingstid for vanlig utbetalt lån er inntil 5 år
 • Lånetid for lån til refinansiering er inntil 15 år
 • Mulighet for medlåner

For å få forbrukslån fra Monobank må du være mellom 23 og 70 år, samt tjene minst 250 000 kroner per år. Banken krever også at du er bostedregistrert i Norge. Søkere med aktive inkassosaker og/eller betalingsanmerkninger får ikke innvilget lån.

Når det gjelder muligheten for å ha medlåner krever banken at personen du låner sammen med har samme folkeregistrerte adresse, og må oppfylle de samme øvrige kravene som hovedlåntakeren.

Få forbrukslån i en bank.

Positiv utvikling for norske kunder

I 2017 ble det sendt inn over 3,5 millioner søknader om forbrukslån. Antallet banker som tilbyr lånetypen er omtrent 25, og det før vi tar med alle sparebankene som tilbyr tilsvarende lån. Det at nye banker etablerer seg kan ha positiv innvirkning på rentene bankene tilbyr. Selv om markedet er stort, er også konkurransen i ferd med å bli skarp. Det igjen vil forhåpentligvis føre til at bankene senker rentene.

Både høye og lave renter

Vårt viktigste tips når det gjelder denne formen for lån er at det lønner seg å sammenligne mange tilbud. Derfor kan det være lurt å se på enda flere banker enn de vi har nevnt i denne artikkelen. De nominelle rentene på et forbrukslån er mellom omtrent 7% og opp til omtrent 20%. Søkerens betalingsevne og kredittscore bestemmer hvor i landet rentetilbudet vil ligge hos hver enkelt bank. Det kan også være store forskjeller bankene imellom. Søker du hos flere, vil du få bedre sammenligningsgrunnlag før du bestemmer deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *